کد خبر : 4837
تاریخ انتشار : شنبه 12 ژوئن 2021 - 0:13

مهندس کاظم قربانی کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر فومن:

شهر به حال خود رها شده و متولی ندارد/برای حل مشکلات شهر باید همه شهروندان به کمک بیایند

شهر به حال خود رها شده و متولی ندارد/برای حل مشکلات شهر باید همه شهروندان به کمک بیایند

به گزارش بهجت خبر؛ مهندس کاظم قربانی کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر فومن در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهر به حال خود رها شده و متولی ندارد/برای حل مشکلات شهر باید همه شهروندان به کمک بیایند مهندس کاظم قربانی یکی از کاندیداهای با برنامه شورای اسلامی شهر فومن است که در جهت معرفی برنامه

به گزارش بهجت خبر؛ مهندس کاظم قربانی کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر فومن در گفتگو با خبرنگار ما گفت: شهر به حال خود رها شده و متولی ندارد/برای حل مشکلات شهر باید همه شهروندان به کمک بیایند
مهندس کاظم قربانی یکی از کاندیداهای با برنامه شورای اسلامی شهر فومن است که در جهت معرفی برنامه ها برای نیل به یک انتخاب آگاهانه ساعتی را با او به گفتگو نشستیم. مشروح این گفتگو به شرح ذیل است:

۱- ضمن عرض سلام به عنوان اولین سوال لطفا خود را معرفی بفرمایید؟کاظم قربانی گشتی هستم متولد سال ۱۳۵۴ دارای مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی می باشم.

۲- لطفا از سوابق خود برای مخاطبان ما بگوئید؟ بنده در حال حاضر رئیس اداره مهندسی و پشتیبانی بانک سینا استان گیلان و عضو هیئت مدیره شرکت توسعه و عمران شهرستان فومن هستم و در ۲ دوره متوالی عضو شورای اسلامی مرکز دهستان گشت و در ۴ سال اخیر مستمرا ریاست شورای اسلامی مرکز دهستان گشت را بر عهده داشته و مشاور اقتصادی و بازاریابی کارخانه چایسازی حشمت نیز می باشم.

۳- لطفا از برنامه های خود برای شهروندان فومنی بگوئید؟ البته اولین و مهمترین وظیفه و برنامه ای که می بایست تمامی کاندیداها سرلوحه امور خود قرار دهند همان انتخاب شهرداری با کفایت، مدیر، مدبر، متخصص، متعهد و مقتدر است و سایر برنامه ها در ذیل آن تدوین می شود. در مکاتب حقوقی، نظریه ای به نام پنجره شکسته داریم که خلاصه اش این است: دیدن یک پنجره ی شکسته در یک ساختمان، کارخانه و نظایر آن، به شما این پیام را می دهد که در آن مکان اوضاع به سامان نیست و نظمی وجود ندارد. هر چقدر این پنجره های شکسته بیشتر باشد در ذهن مردم این را تداعی می کند که احتمالا آنجا کاملا متروکه بوده و غیر قابل زندگیست. علفهای هرز، آسفالت ناجور خیابانها، پیاده روها، ساختمان های بدون ضابطه، حقوق معوقه پرسنل شهرداری ، ماشین آلات فرسوده، ناوگان نامناسب تاکسیرانی، فضای سبز و مناظر، آبگرفتگی معابر، پروژه های نیمه تمام و … هر کدام در حقیقت از دیدگاه شهروندان و گردشگران، برای شهر فومن یک پنجره شکسته محسوب می شوند.
هرچقدر در اصلاح آنها و تعویض این پنجره های شکسته تعلل شود نشان می دهد نظم و انضباط حاکم نیست، شهر به حال خود رها شده و متولی ندارد. در صورت ورود به شورا ابتدا در کنار سایر اعضا می بایست مشکلات شهر بصورت دقیق رصد و دسته بندی و سپس اولویت بندی شده و برای رفع آنها بر اساس اولویت و گستره ی بهره مندی شهروندان برنامه ریزی نمود. شهر در حال حاضر از خدمات اولیه و ذاتی شهرداری یا محروم بوده و یا با اجرای ناقص آنها روبروست. باید در مرحله اول این نواقص برطرف شود تا بتوان از مزیت حضور گردشگران و سرمایه گذاران بهره برداری کرد. قطعا در محیط پاک و سالم است که می توان محصولات خوب برداشت کرد. سرمایه گذار به هیچ وجه در شهری که مدیرانش هیچ علاقه ای به رشد و توسعه ندارند سرمایه گذاری نخواهد کرد.

۴- چه چیزی باید گردشگران را ترغیب به ماندن در شهر کند؟ نمونه دیگر ورودی و خروجی های شهر است. فضای ورودی به عنوان ویترین نمایش هویت و معرف شهر بایستی به گونه ای طراحی شود تا ارتباطی عمیق و ماندگار با مخاطبین برقرار کند.
ورودی شهر فومن از رشت، با کاشت درختانی که اکنون فضای بصری زیبایی ایجاد کرده اند تاثیر بسزایی در اقبال گردشگران دارد اما آیا در طول سالیان گذشته اقدامات مکمل دیگری برای آن انجام شده؟اقدامی برای اضافه کردن نمادهای دیگر صورت پذیرفته؟
برای سایر ورودی و خروجی ها چطور؟ اینها نشانه های ساده و اولیه ی عدم داشتن برنامه برای توسعه شهر و عدم تفکر توسعه پایدار و درآمد پایدار در مدیران شهریست. مخاطب و شهروندان با دیدن این نشانه هاست که مدعی اند کسی به فکر شهر نیست اگر چه مدیریت شهر، ۵۰ صفحه در خصوص توسعه پایدار سخنرانی هم بکند. در کدام جلسه شورای شهر و شهرداری، در این خصوص صحبت شده؟ کدام بستر برای بهره مندی شهر از افکار و ایده های متخصصین و نخبگان فراهم شده؟ توسعه پایدار یک شبه حاصل نمی شود باید برنامه ریزی داشت، باید از همه ظرفیت ها استفاده کرد، باید عاشق بود. عاشق شهر ، عاشق شهروندان، باید صادق باشیم و باید دور باشیم از خودنمایی، از تکبر، از غرور
بنابراین پس از آماده کردن محیط، اقدام دوم استفاده و مشارکت دادن ظرفیت های بالقوه انسانی، اجتماعی و شهری و آماده سازی بسترهای سرمایه گذاری در حوزه های مختلف است.

۵- چه برنامه ای برای ایجاد تعامل و انسجام بین اعضای شورا دارید؟ ایجاد تعامل و انسجام با برنامه ریزی حاصل نمی شود بلکه خودش، محصول چند ویژگیست، تا ویژگی های ذیل نباشد تعامل بین اعضا صورت نخواهد پذیرفت: اول اینکه تفکر اعضا چیست؟ قطعا شخصی که برای منافع شخصی و یا حفظ منافع یک جریان سیاسی و اقتصادی خاصی ورود کرده نمی تواند با بقیه تعامل ایجاد کند.
دوم شخصی که اهداف اقتصادی ندارد اما دنبال مطرح کردن خود برای کسب صندلی در جایگاههای بالاتر نظام قدرت است باز نمی تواند با بقیه تعامل کند، کسی که قصد خودنمایی و حس حقارت دیده شدن دارد، قائل به همبستگی نیست چون مایل است همه کارها به نام ایشان تمام شود. فردی که خود را چه به لحاظ علمی و یا تجربه و هر چیز دیگری در سطحی بالاتر بداند نمی تواند همدل شود لذا برای اینگونه افراد شما هر برنامه ای هم داشته باشی نمی توانی آگاهشان کنی که شورا و وظایفش حرکت بر مبنای مصلحت شهر و منافع مردم است، اینجا آرای مردم و نظرشان برای شناسایی و جلوگیری از عدم ورود کاندیداهایی با چنین افکاری به بدنه شورا بسیار حائز اهمیت است. عضوی برای شورا مفید است که بداند پیشنهاداتی قابل بررسی در شوراست که طرح توجیهی آن آماده شده و یک پیشنهاد خام کوچه بازاری نیست، توانایی طرح موضوع و سیاست جلب نظر اعضا را داشته باشد، بداند زمانی این طرح دارای ضمانت اجراییست که به تصویب جمع رسیده باشد. بنابراین یک فرد به تنهایی در شورا جایگاهی ندارد. ایجاد بستر لازم برای اینکه هر عضو بدور از هرگونه فشار و زد و بندهای پشت پرده بتواند طرح، ایده و نظر خود را مطرح کند، ایجاد عقلانیت و خردورزی و تمکین ازخردجمعی، صداقت در رفتار، گفتار و پندار، بهره گیری از نظر کارشناسان و مشاوران برای رد یا تایید طرحها و جلوگیری از تاثیر هرگونه مسئله شخصی در تصمیم گیری ها راهکارهائیست که می توان انسجام را در اعضای شورا برقرار کرد.

۶-نظر شما در خصوص نارسائی های شورای فعلی و عدم رضایت شهروندان در رابطه با عملکرد شورای فعلی چیست؟ بنده در جای دیگری نیز عرض کرده ام که بدون شنیدن نظر اعضای محترم شورای فعلی که همگی از بزرگان و سرمایه های شهر فومن هستند نمی شود نظر داد. تمامی این عزیزان و اعضای شوراهای شهر و روستا در فومن از نیروهای خدمتگزاری هستند که در ابتدای ورود قصدشان خدمت بوده و می خواستند در حد توان خود برای شهر گام برداشته و از خود نام نیک بجای بگذارند. اینکه چه دلایلی باعث شده موفق نشوند به عوامل زیادی بستگی دارد، چقدرخوب است به جای زیر سوال بردن اعضا، موانع موفقیت آنها از طرف خودشان یا دلسوزان شهر بررسی، کنکاش و بیان می شد تا شورا بعنوان نهاد برخاسته از متن جامعه راه را اشتباه نرود و هر روز محکم تر از گذشته برای این مردم قدم بردارد البته به نظرم مهمترین ضعف شورای فعلی که هرکدام جایگاه ویژه ای در بخشی از جامعه شهروندی داشتند و می توانستند با اتکا به آن گامهای ماندگاری بردارند عدم همبستگی میان اعضا بود. واگرایی باعث اتخاذ تصمیمات نادرست و حرکت در مسیری اشتباه گردید اما هر کدام از این عزیزان تجربیات گرانقدری دارند که برای توسعه نمی بایست ازظرفیت آنها غافل شد.

۷- با توجه به عدم وجود اعتبارات برای انجام پروژه ها چه برنامه ای برای جذب اعتبارات و سرمایه گذار دارید؟ برای اداره شهر و حل مشکلات نیاز به برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت داریم و برای هر کدام نیز احتیاج به درآمدهای متناسب، البته می توان با حذف هزینه های غیر ضرور، عدم آغاز پروژه های با اولویت پایین، راه اندازی کارگاههای غیر فعال زیر مجموعه شهرداری، استفاده از ظرفیت انبوه سازان و تولید مسکن، توجه به درآمدهای خرد که چندان مورد توجه قرار نمی گیرند، تدوین سیستم مدیریت چابک در شهرداری، بهره برداری از ظرفیت گردشگری، اصلاح ساختار اداری شهرداری، فعال سازی کدهای راکد درآمدی، ممیزی املاک و مشاغل، عدالت در اخذ عوارض سالانه، اصلاح دفع زباله و … از جمله اقداماتی هست که برای کوتاه مدت و میان مدت کمک شایانی به اداره شهر خواهد نمود. برای بلند مدت می بایست با ایجاد زیرساخت ها و تغییرات در مدیریت شهری و پیاده سازی ایده های جدید درآمدزایی، بازگشایی خیابان ها و معابر و تعریف بافت های تجاری، رونق بازار، اجرای پروژه های درآمدزا به تنهایی و یا با مشارکت بخش خصوصی، ورود به حوزه های جدید درآمدی مانند سینما تئاتر موسیقی و … تشکیل اتاق سرمایه گذاری، استفاده از ظرفیت ورزشکاران و ورزش شهر، تشکیل کمیته ویژه درآمد، خلاقیت و نوآوری در گشایش بازارهای جدید مالی و … از جمله موارد می باشد.

۸- در رابطه با جوانان و بانوان به عنوان اقشار تاثیر گذار در جامعه چه برنامه ای دارید؟ هدف و ایده آل بنده در صورتی که بتوانم اعتماد همشهریان عزیزم را جلب کنم این است که از تمامی ظرفیت های بالقوه برای توسعه شهر فومن استفاده کنم، از دیدگاه من، تمام مردم از هر قشر و جایگاهی خودشان یک عضو شورا محسوب می شوند و هر کدام توانایی دارند که اگر من هنر آنرا داشته باشم، می توانم از آن توانایی برای بهبود وضع شهرم بهره بگیرم، جوانان خردمند شهر فومن و بانوان عزیز فومنی از جمله ظرفیت های بالقوه ای هستند که تاکنون از توانایی آنها هیچ کجا استفاده نشده و هیچ برنامه ای نیز برای آن تدوین نشده است.‌ تشکیل اتاق فکر و بهره گیری از نظریات این دو قشر برای جبران کاستی های شهر و ایجاد زیرساخت های بهره مندی آنها از امکانات از جمله این راهکارهاست. مناسب سازی اماکن تفریحی و فرهنگی برای آسایش بانوان و بهره گیری راحت این قشر به عنوان مادران شهر می تواند تاثیرات روانی خوبی فراهم نماید.

۹-در صورت ورود به شورا در جهت افزایش کارایی شورا چه برنامه ای دارید؟ شورا طبق ماده ۱۰۰ قانون اساسی برای پیشبرد سریع برنامه های اجتماعی، اقتصادی، عمراتی، فرهنگی، ورزشی، بهداشتی و … تشکیل می شود. بررسی و شناخت کمبودها و نیازها و نارسائیها در جمیع جهات و تهیه طرح ها و پیشنهادات اصلاحی و راه حل های کاربردی در این زمینه ها و ارائه آن به مقامات ذیزبط به عهده شوراست، در راس همه اینها انتخاب شهرداری توانمند و با کفایت قرار دارد. نظارت، بودجه بندی، حفظ سرمایه و دارائیهای نقدی و اموال منقول و غیر منقول شهرداری نیز از جمله وظایفی است که قانون به عهده شورا گذاشته است و برای افزایش کارایی شورا تلاش میکنم به وظایف اصلی و وظایفی که قانون تعیین نموده پایبند باشم. به جای دخالت در سیاست های شهرداری در امور اجرایی و اختلال در عملکرد آن، کمک خواهیم کرد تا شهردار منتخب خود را عضوی از شورا بداند و با قدرت حاصل از حمایت اعضای شورا اهداف مورد نظر برای توسعه و آبادانی را به پیش ببرد، تبیین و تشریح نتایج حاصل از آن قطعا تمامی اعضا را ترغیب می کند تا در این مسیر حرکت کنند. بررسی دلایل عدم موفقیت ها در ادوار گذشته، آشنایی با وظایف ذاتی و دوری از حواشی می تواند ما را به یک شورای کارآمد نزدیک کند.

۱۰-صحبت پایانی؟ برای حل مشکلات شهر باید همه شهروندان به کمک بیایند، تمام شهروندان فومنی باید برای ارتقای جایگاه فومن در عرصه هایی که قبلا آوازه ای داشته احساس مسئولیت کنند و اعضای منتخب شورای شهر وظیفه دارند از ظرفیت تمام شهروندان فارغ از تمایلات جناحی و سیاسی استفاده کنند، فومن صرفا برای یک گروه خاص و یک جریان سیاسی نیست فومن متعلق به همه فومنی هاست. فومن یک تاریخ را با خود یدک می کشد و ما موظفیم از آن حفاظت کنیم. باید زمینه های عمران و آبادی و توسعه را فراهم کنیم و در این مسیر نیاز است تا دستهای یکدیگر را به مهر بگیریم.

انتهای پیام

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.