کد خبر : 132
تاریخ انتشار : دوشنبه 12 آگوست 2019 - 8:04

۱۶۰۰ هکتار باغ جدید در گیلان ایجاد شد

۱۶۰۰ هکتار باغ جدید در گیلان ایجاد شد
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: سال گذشته هزار و ۶۰۰ هکتار باغ جدید جهت تولید محصولاتی نظیر زیتون، فندق و گردو در گیلان ایجاد شد.

به گزارش بهجت خبر از رشت، مسعود الماسی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران توسعه باغات به ویژه در اراضی شیب‌دار و صعب‌العبور استان گیلان را از برنامه‌های جهاد کشاورزی خواند و اظهار داشت: سال گذشته هزار و ۶۰۰ هکتار باغ جدید جهت تولید محصولاتی نظیر زیتون، فندق و گردو در گیلان ایجاد شد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان ایجاد امنیت غذایی در کشور را از رسالت‌های مهم این دستگاه اعلام کرد و بیان داشت: یکی از مهم‌ترین وظایف و تکالیف ذاتی جهاد کشاورزی علاوه بر متولی امر تولید بودن و تلاش برای بهبود روش‌ها و فرآیند کار بحث مقابله و مبارزه مؤثر با تهدیدات زیستی نظیر انواع آفت‌ها است.

الماسی با اشاره به اینکه سال گذشته نقاط زیادی از کشورمان که گیلان نیز از آن‌ها مستثنی نبوده مورد هجوم ملخ‌ها قرار گرفتند عنوان کرد: هفت شهرستان گیلان با تهدید این آفت مواجه بودند که کارشناسان جهاد کشاورزی عملیات مربوط به پایش را در سطح ۲۹ هزار هکتار از اراضی استان با موفقیت تمام به انجام رساندند.

وی توفیق جهاد کشاورزی گیلان در امر مبارزه و کنترل آفت ملخ را مورد تأکید قرار داد و ابراز داشت: روبار، سیاهکل، املش و رودسر از جمله مناطقی در گیلان بودند که عملیات کنترل و مبارزه با ملخ در آنان به خوبی انجام شد به طوری‌که با اقدام به موقع جهاد کشاورزی این آفت به طور کامل در استان تحت کنترل درآمده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی گیلان حمله آفت مگس زیتون را نیز از دیگر تهدیدات زیستی موجود در این استان اعلام کرد و اظهار داشت: با توجه به اینکه شرایط بسیار خوبی برای رشد آفت مگس زیتون در گیلان ایجاد شده جهاد کشاورزی در راستای مبارزه با آن مقدمات لازم کار را از هم‌اکنون فراهم کرده است.

الماسی اجرای عملیات به‌باغی، هرس و جوان‌سازی باغات و جمع‌آوری میوه‌های آلوده را از جمله اقدامات پیشگیرانه در راستای مقابله با گسترش آفت مگس زیتون خواند و بیان داشت: سمپاشی اراضی و باغات زیتون و ایجاد قرنطینه در مبادی ورودی استان واقع در بندرانزلی و آستارا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی گیلان نیز در این جلسه ضمن تأکید بر مقوله‌هایی نظیر لزوم کاهش هزینه‌های تولید، کاهش مصرف آب و افزایش نسبی راندمان آبی عنوان کرد: با اجرای بحث تجهیز و نوسازی اراضی شالیزاری در استان گیلان اهداف یاد شده به بهترین نحو ممکن تحقق پیدا می‌کنند.

مجتبی شاه نظری یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های لازم برای اجرای مکانیزاسیون را اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی دانست و تصریح کرد: استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری در سطح اراضی کشاورزی به مقدار ۸۰ درصد از تلفات آب جلوگیری به عمل می‌آورد و این موضوع جزء اولویت‌های جهاد کشاورزی گیلان قرار دارد.

وی نیاز ۳۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی گیلان برای تأمین آب زراعی مورد نیازشان به آب بندان‌ها را مورد اشاره قرار داد و گفت: لاینینگ کانال‌های آبیاری نیز از دیگر روش‌هایی است که می‌‌تواند از هدر رفت آب جلوگیری به عمل آورد که این موضوع برای آبیاری اراضی خارج از محدوده سد سفیدرود بسیار ضروری است.

انتهای پیام/تسنیم

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.